ΚΟΣΜΟΣ

Dusty Springfield: Η Google τιμά την τραγουδίστρια με το σημερινό doodle

Dusty Springfield: Η Google τιμά την τραγουδίστρια με το σημερινό doodle
Η Σπρίνγκφιλντ ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες (AP Photo/Raoul Fornezza)

Το σημερινό doodle της Google τιμά την καλλιτέχνη και Rock & Roll Hall of Famer, Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield).

Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη, την εντυπωσιακή παρουσία της στη σκηνή και την χαρακτηριστική ξανθιά κόμη της, η Σπρίνγκφιλντ ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες. Σαν σήμερα το 1963, η Ντάστι κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You».

Η Σπρίνγκφιλντ ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική σε νεαρή ηλικία και αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτή αμέσως μετά το σχολείο. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους Lana Sisters το 1958.

Αμέσως μετά, η Ντάστι ενώθηκε με τους Τομ, τον αδερφό της και τον Τιμ Φιλντ για να σχηματίσουν ένα pop-folk τρίο με το όνομα The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το "Silver Threads and Golden Needles", το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία και βρισκόταν στα τοπ 20 στην Αμερική - ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή. Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση που άλλαξε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη και συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Ντάστι συνέχισε την σκηνική της παρουσία ως Springfield στη σόλο καριέρα της. Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο "You Don't Have To Say You Love Me". Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της "Dusty in Memphis" βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ταξίδι σταδιοδρομίας της Σπρίνγκφιλντ εκτείνεται σε διάφορα είδη και στυλ. Στη δεκαετία του '90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, μπήκε στην γενιά του1999 Rock & Roll Hall of Fame και αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια της Βρετανίας από τους The Rolling Stones!

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπρίν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ