Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ύστερα από συνομιλίες που είχαν στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν συγκρουστεί επανειλημμένως για τον έλεγχο του διαφιλονικούμενου θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
«Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχαν ο αρμένιος ΥΠΕΞ Αραράτ Μιρζογιάν και ο αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.
«Το θετικό ήταν ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν, έφεραν στην επιφάνεια πολλές από τις διαφωνίες τους και τελικά μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές, να εμπλακούν σε απευθείας διάλογο τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 286 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών. Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ έβαλε τέλος στις χειρότερες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη μεθόριο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μετά τον πόλεμο του 2020.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν: Νέες συγκρούσεις πριν την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών
«Όχι» στη βία δεσμεύονται ενώπιον Πούτιν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
Ο Πούτιν με τους ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Στο Σότσι η τριμερής Ρωσίας - Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ολλανδία και Φινλανδία προστίθενται στις χώρες που στέλνουν στρατιωτικούς στη Γροιλανδία
17:46
Πούτιν: «Η Ρωσία συνεχίζει να επιδιώκει ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία»
17:38
Κεραμέως: Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση απασχόλησης στον ΟΟΣΑ - Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια
17:29
Ηλεία: 79χρονος πέθανε την ώρα που έκαιγε κλαριά
17:20