ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές: «Κανένα στοιχείο για ξένη επιρροή ή απειλή στις εκλογές»

Ενδιάμεσες εκλογές: «Κανένα στοιχείο για ξένη επιρροή ή απειλή στις εκλογές»
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «η υπηρεσία του δεν έχει δει επίσης καμιά συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή» AP Photo

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος στην κυβερνοασφάλεια δήλωσε σήμερα ότι η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφαλείας των Υποδομών (CISA) δεν έχει δει στοιχεία ξένης επιρροής στις εκλογές για το Κογκρέσο που είναι σε εξέλιξη.

Ο αξιωματούχος της CISA, που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ζητώντας να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν έχει δει επίσης καμιά συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή να διαταράσσει τις υποδομές των ενδιαμέσων εκλογών που διεξάγονται στις ΗΠΑ.

Ενισχύσεις για το Καπιτώλιο

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου είχε ζητήσει ενισχύσεις για την προστασία βουλευτών και γερουσιαστών, εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τομ Μέιντζερ, δήλωσε ότι απαιτούνται περισσότεροι πόροι για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τα μέλη του Κογκρέσου.

Οι αρχές παρακολουθούν χιλιάδες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα για να αποτρέψουν πιθανές απειλές, ανέφερε ο Τομ Μέιντζερ στον απόηχο της επίθεσης σε βάρος του συζύγου της Νάνσι Πελόζι, την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ