ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Μεταφέρθηκε σε ρωσική ποινική αποικία - Έχασε τα ίχνη της η οικογένειά της

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Μεταφέρθηκε σε ρωσική ποινική αποικία - Έχασε τα ίχνη της η οικογένειά της
Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ βρίσκεται στη διαδικασία μεταφοράς σε ρωσική ποινική αποικία, αλλά ούτε η οικογένειά της ούτε οι δικηγόροι έχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται ή πού πηγαίνει.

«Η Μπρίτνεϊ μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης στην Iksha στις 4 Νοεμβρίου. Τώρα είναι καθ' οδόν για μια ποινική αποικία. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την ακριβή τρέχουσα τοποθεσία της ή τον τελικό προορισμό της», ανέφεραν οι δικηγόροι Μαρία Μπλαγκοβολίνα και Αλεξάντερ Μπόικοφ.

Μια ποινική αποικία ή αποικία εξορίας είναι ένας οικισμός που χρησιμοποιείται για την εξορία κρατουμένων και τον διαχωρισμό τους από τον γενικό πληθυσμό τοποθετώντας τους σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Οι ρωσικές ποινικές αποικίες είναι γνωστές για την έλλειψη υγιεινής και πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη, με τους κρατούμενους να υποβάλλονται συχνά σε χειρωνακτική εργασία.

«Σύμφωνα με την τυπική ρωσική διαδικασία, οι δικηγόροι, καθώς και η Πρεσβεία των ΗΠΑ, θα πρέπει να ειδοποιηθούν κατά την άφιξή της στον προορισμό της. Η ειδοποίηση γίνεται μέσω επίσημης αλληλογραφίας που συνήθως διαρκεί έως και δύο εβδομάδες», συνέχισε η νομική της ομάδα.

Ανησυχεί η οικογένειά της

«Το πρωταρχικό μας μέλημα συνεχίζει να είναι η υγεία και η ευημερία της Μπρίτνεϊ», δήλωσε ο ατζέντης της Γκρίνερ, Λίντσεϊ Κόλας. «Καθώς εργαζόμαστε σε αυτήν την πολύ δύσκολη φάση που δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκεται ή πώς τα πάει η Μπρίτνεϊ, ζητάμε τη στήριξη του κοινού να συνεχίσει να γράφει γράμματα και να εκφράζει την αγάπη και τη φροντίδα του γι’ αυτήν», συνέχισε σύμφωνα με το CNNi.

Τον περασμένο μήνα, η Γκρίνερ έχασε την έφεση κατά της ποινής εννέα ετών για ναρκωτικά που της επιβλήθηκε μετά την κράτησή της τον Φεβρουάριο και την καταδίκη της τον Αύγουστο για σκόπιμο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη Ρωσία. Έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη επειδή έφερε μικρή ποσότητα κάνναβης στη χώρα, όπου έπαιζε μπάσκετ.

Η κράτηση της Γκρίνερ έχει εγείρει ανησυχίες ότι χρησιμοποιείται ως πολιτικό πιόνι στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την απόρριψη της έφεσής της την περασμένη εβδομάδα, με έναν εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να την αποκαλεί «άλλη μια αποκήρυξη της δικαιοσύνης, η οποία απλώς επιτείνει την αρχική αδικία της κράτησής της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ