ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές: Νίκη του Δημοκρατικού Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα

Ενδιάμεσες εκλογές: Νίκη του Δημοκρατικού Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα
O Μαρκ Κέλι με τη σύζυγό του (AP Foto/Alberto Mariani)

Νικητής της σκληρής αναμέτρησης στην Αριζόνα αναδεικνύεται, όπως όλα δείχνουν, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρκ Κέλι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research.

Με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Κέλι έχει διαφορά περίπου 124.000 ψήφων, που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και με ποσοστό της τάξης του 51,8% επικρατεί του Μπλέικ Μάστερς (46,1%).

Σε περίπτωση που η νίκη του Κέλι στην Αριζόνα επιβεβαιωθεί και οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα, τότε θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου των εκλογών για την έδρα στη Τζόρτζια.

Ο Μάστερς είχε την προσωπική στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Time, οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας με την έδρα της Νεβάδα.

Ο Ρεπουμπλικάνος Άνταμ Λαξάλτ είχε ένα ισχνό προβάδισμα αργά την Παρασκευή, ωστόσο οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η Κάθριν Κορτέζ Μάστο θα καταφέρει τελικά να κερδίσει τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Σε περίπτωση που κερδίσει ο Λαξάλτ, τότε η «τύχη» της Γερουσίας θα αποφασιστεί από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο στη Τζόρτζια στις 6 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ