ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: 46 συλλήψεις μετά το μακελειό

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: 46 συλλήψεις μετά το μακελειό
Συνελήφθησαν 46 άτομα ως ύποπτοι για την εμπλοκή τους στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης (AP Photo/Francisco Seco)

Συνελήφθησαν 46 ύποπτοι που θεωρείται ότι εμπλέκονται στη φονική έκρηξη της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 21 σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα που διεξάγουν οι Αρχές της Τουρκίας για τη σύλληψη ατόμων που συνδέονται με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 6 άτομα και να τραυματιστούν 81.

Τρεις οικογενειακές τραγωδίες διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι έξι νεκροί από την επίθεση στον πεζόδρομο Ιστικλάλ είναι ένας πατέρας με την 3χρονη κόρη του, μια μητέρα και η κόρη της αλλά και ένα ζευγάρι.

Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη σύλληψη της γυναίκας που είναι ύποπτη για την έκρηξη της βόμβας. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, είναι εκείνη η οποία άφησε την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Μεγάλη Οδό του Πέρα, την Ιστικλάλ.

Πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπασίρ, με τις Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία της υπόπτου, μετά από τη σύλληψή της.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα πλάνα δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν σε διαμέρισμα και να ακινητοποιούν μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται πεσμένη στο έδαφος.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους εντός του διαμερίσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ