ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στον Ιρλανδό πρωθυπουργό και άλλους 51 πολιτικούς

Ρωσία: Η Μόσχα απαγόρευσε την είσοδο στον Ιρλανδό πρωθυπουργό και άλλους 51 πολιτικούς
Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία συμμετέχει στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία AP Photo

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως απαγορεύει την είσοδο σε 52 Ιρλανδούς πολιτικούς περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μίχαλ Μάρτιν, κατηγορώντας το Δουβλίνο ότι διεξάγει "μια επιθετική αντιρωσική εκστρατεία προπαγάνδας".

Η απαγόρευση -που περιλαμβάνει επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λέο Βαράντκαρ, τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών και ορισμένους κοινοβουλευτικούς- είναι η τελευταία σε έναν καταιγσμό εν πολλοίς συμβολικών κινήσεων από τη Ρωσία εις βάρος διακεκριμένων προσωπικοτήτων από δυτικές χώρες που έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία συμμετέχει στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και οι δύο χώρες έχουν απελάσει διπλωμάτες η μία της άλλης.

Η Μόσχα απαίτησε επίσης μία συγγνώμη για ένα περιστατικό τον Μάρτιο όταν ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό μέσα από τις πύλες της πρεσβείας της στο Δουβλίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ