ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Φόβοι για το μέλλον της πλατφόρμας μετά τις τελευταίες κινήσεις Μασκ

Twitter: Φόβοι για το μέλλον της πλατφόρμας μετά τις τελευταίες κινήσεις Μασκ
Αναλυτές και εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter AP Foto/Noah Berger

Με το hashtag #RIPTwitter να έχει γίνει πρώτο trend σε παγκόσμια κλίμακα, είναι φανερό ότι οι τελευταίες κινήσεις του Ιλον Μασκ έχουν προκαλέσει σοβαρούς φόβους για το μέλλον της πλαφόρμας.

Το CNNi χρησιμοποιεί τη φράση: «Μυρίζει θάνατος» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το μπαράζ παραιτήσεων με το οποίο απάντησαν οι εργαζόμενοι στο τελεσίγραφο του δισεκατομμυριούχου για «πολύ σκληρή δουλειά ή απόλυση», ήλθε η απόφαση για κλείσιμο των γραφείων έως τη Δευτέρα.

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, ήδη από την νύχτα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter.

Αργά το βράδυ, ο Ιλον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι».

«Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης. Και συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας.

Στη συνέχεια με νέο εσωτερικό mail, η εταιρία προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση.

«Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας...», πληροφορούσε εσωτερικό μήνυμα.

Κάποιοι μηχανικοί του Twitter σχολίασαν ότι υπάρχουν κρίσιμες υποδομές που μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν επιτραπεί η πρόσβαση στο κτήριο.

Άλλοι σχολίασαν τη μαζική έξοδο, σημειώνοντας ότι δεν θα μείνει κανείς και «θα αγωνίζονται ακόμη και να κρατήσουν τα φώτα ανοιχτά».

Χρήστες ανήρτησαν «αποχαιρετιστήρια» tweet και κάποιοι έδωσαν εναλλακτικές πλατφόρμες για να συνεχιστεί η επικοινωνία με τους «ακολούθους» τους σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης του twitter...

Η τόση αβεβαιότητα για το twitter έρχεται σε μια πολύ κακή συγκυρία, καθώς την Κυριακή αρχίζει το Μουντιάλ του Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ