ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κόρης του στην εκτόξευση πυραύλου

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κόρης του στην εκτόξευση πυραύλου
Φωτογραφίες δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να περπατά χέρι-χέρι με την κόρη του, μπροστά από τον πύραυλο AP Photo / Ahn Young-joon

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την Παρασκευή (18/11), μαζί με τη μικρή του κόρη, η οποία πραγματοποίησε με αυτόν τον τρόπο τη πρώτη της δημόσια εμφάνιση.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να περπατά χέρι-χέρι με το κορίτσι, ενώ ο ICBM βρίσκεται στην πλατφόρμα εκτόξευσης.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για την ιδιωτική ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν ή της οικογένειάς του.

Το ρεπορτάζ του Σαββάτου δεν ανέφερε το όνομα της κόρης του, η οποία εμφανιζόταν για πρώτη φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά το 2013, ο πρώην αστέρας του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι ο Κιμ είχε ένα «μωρό» που το έλεγαν «Ju Ae».

Ο Ρόντμαν είπε ότι περνούσε χρόνο με την οικογένεια, περιγράφοντας τον Κίμ ως «καλό μπαμπά» και ότι μίλησε με τη σύζυγο του, Ρι Σολ Γιου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν τον γάμο της Κιμ και της Ρι τον Ιούλιο του 2012 , ενώ σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS), ο Κιμ και η Ρι έχουν μαζί τρία παιδιά.

Η εκτόξευση του πυραύλου

Σύμφωνα με το KCNA ο «νέος» πύραυλος Hwasong-17 εκτοξεύτηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, πετώντας σε απόσταση 999,2 χιλιομέτρων (621 μίλια).

Η Ιαπωνία προειδοποίησε μετά την εκτόξευση την Παρασκευή ότι ο νέος πύραυλος φαινόταν να έχει το βεληνεκές για να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κιμ είπε ότι η δοκιμή είχε σκοπό να «δείξει ξεκάθαρα» την ικανότητα της χώρας του να ανταποκριθεί σε «υστερικές ασκήσεις επιθετικού πολέμου από τους εχθρούς που επιδιώκουν να καταστρέψουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», σύμφωνα με την έκθεση του KCNA.

Ο πύραυλος που εκτοξεύθυηκε την Παρασκευή προσγειώθηκε περίπου 210 χιλιόμετρα (130 μίλια) δυτικά του ιαπωνικού νησιού Oshima Oshima, σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους, που έχουν εκτιμήσει ότι θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει στις ΗΠΑ.

Ο πύραυλος ήταν μικρότερος σε ύψος και διένυσε μικρότερη απόσταση σε σύγκριση με την πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ στις 24 Μαρτίου, η οποία κατέγραψε το υψηλότερο ύψος και τη μεγαλύτερη διάρκεια από οποιονδήποτε βορειοκορεατικό πύραυλο που δοκιμάστηκε ποτέ, σύμφωνα με αναφορά του Κεντρικού Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA). Ο συγκεκριμένος πύραυλος έφτασε σε ύψος 6.248,5 χιλιομέτρων (3.905 μίλια) και πέταξε σε απόσταση 1.090 χιλιομέτρων (681 μίλια), ανέφερε το KCNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ