ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια καταβόθρα απειλεί να «καταπιεί» το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια

Τεράστια καταβόθρα απειλεί να «καταπιεί» το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια
Οι βροχές από τον τυφώνα Νικόλ έκαναν την καταβόθρα ακόμη μεγαλύτερη CNNi/ West Virginia Department of Transportation

Μια τεράστια καταβόθρα έχει ανοίξει ακριβώς δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, διακόπτοντας την κυκλοφορία και αναγκάζοντας πολλά σχολεία να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.

Η καταβόθρα, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο 20 στη Δυτική Βιρτζίνια ακριβώς δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο Χίντον της Δυτικής Βιρτζίνια. Όταν άνοιξε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, είχε πλάτος μόλις 1,82 μέτρα και περίπου 9,14 μέτρα βάθος, σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών της Δυτικής Βιρτζίνια. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η αρχική κατάρρευση οφειλόταν σε μια αποτυχημένη αποχέτευση 90 ετών κάτω από το δρόμο.

Τα πληρώματα από το τμήμα αυτοκινητοδρόμων της Δυτικής Βιρτζίνια τοποθέτησαν «υλικό πλήρωσης» κάτω από το δρόμο, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βροχές από τον τυφώνα Νικόλ ξεπέρασαν το γέμισμα και έκαναν την καταβόθρα ακόμη μεγαλύτερη.

Το Σάββατο, το τμήμα αυτοκινητοδρόμων της Δυτικής Βιρτζίνια θα ξεκινήσει την εγκατάσταση μιας προσωρινής γέφυρας μήκους 38 μέτρων πάνω από την καταβόθρα. Η κυκλοφορία θα ανακατευθύνεται γύρω από αυτήν για περίπου 24 έως 48 ώρες κατά την διάρκεια κατασκευής της γέφυρας.

Αλλά η γέφυρα είναι μόνο μια προσωρινή λύση. Τελικά, το τμήμα θα πρέπει να εγκαταστήσει μια μόνιμη δομή αποστράγγισης από χάλυβα μήκους 91 μέτρων κάτω από το δρόμο. Μια σύμβαση για την κατασκευή θα είναι ανοιχτή σε προσφορές σύντομα και το έργο πιθανότατα θα κοστίσει στην πολιτεία περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook του γερουσιαστή της πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια, Στέφεν Μπάλντουιν.

Ο Ντέιβιντ Γουάρβελ, επιθεωρητής των σχολείων της κομητείας Σάμερς στο Χίντον, είπε στο CNNi ότι οι μαθητές έκαναν τηλεκπαίδευση την περασμένη εβδομάδα λόγω της επέκτασης της καταβόθρας. Μόλις εγκατασταθεί η προσωρινή γέφυρα, οι μαθητές θα μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματα διά ζώσης, είπε.

Οι καταβόθρες σχηματίζονται συνήθως λόγω του όξινου βρόχινου νερού που διαλύει ασβεστόλιθο ή άλλο διαλυτό πέτρωμα κάτω από το έδαφος, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές του CNNi. Η ανατολική περιοχή της Δυτικής Βιρτζίνια, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Σάμερς, είναι χτισμένη από καρστικό έδαφος, δηλαδή από ασβεστόλιθο ή άλλα διαλυτά πετρώματα και είναι επιρρεπής σε καταβόθρες, λέει η Γεωλογική και Οικονομική Έρευνα της Δυτικής Βιρτζίνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ