ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανής χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη: Τρεις νεκροί από το κρύο - Ακυρώνονται πτήσεις

Πρωτοφανής χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη: Τρεις νεκροί από το κρύο - Ακυρώνονται πτήσεις
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το χιονιά που πλήττει τη Νέα Υόρκη (AP Photo/Joshua Bessex)

Χιονοθύελλα πλήττει τη Νέα Υόρκη, με το χιόνι να ξεπερνάει το 1,5 μέτρο στις περισσότερες περιοχές. 

Ιστορική χιονοθύελλα πλήττει τη Νέα Υόρκη, με περιοχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια να έχουν «πνιγεί» από το πυκνό χιόνι.

Η χιονοθύελλα έχει παραλύσει τη Νέα Υόρκη, ενώ σε ορισμένες περιοχές το χιόνι αναμένεται να φτάσει και τα 2 μέτρα.

Σύμφωνα με το CBSnews, 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Αξιωματούχος είπε ότι δύο κάτοικοι πέθαναν μετά από καρδιακά προβλήματα, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι και προειδοποίησε ότι το χιόνι είναι βαρύ και μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε στο CNNi ότι, παρόλο που οι κάτοικοι της πόλης είναι συνηθισμένοι στο βαρύ χιόνι, αυτό είναι «πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως έχουμε».

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, δεκάδες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπάφαλο ακυρώθηκαν, καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι προειδοποιήσεις ισχύουν για πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις εξής πολιτείες: Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη.

Περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την ίδια ώρα, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της δυτικής Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων κατά μήκος των ανατολικών άκρων της λίμνης Έρι και της λίμνης Οντάριο.

«Αυτή η ζώνη πυκνού χιονιού παράγει εξαιρετικά βαρύ χιόνι με ρυθμό 2 έως 3 ίντσες την ώρα», ανέφερε το NWS. «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν πρέπει να ταξιδέψετε… Οι γρήγορες αλλαγές στην ορατότητα και οι δυνητικά γλαφυροί δρόμοι μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ