ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ενδιαφέρομαι»: Ο Ντόναλντ Τραμπ σνόμπαρε το Twitter

«Δεν ενδιαφέρομαι»: Ο Ντόναλντ Τραμπ σνόμπαρε το Twitter
«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ αποκαθίσταται» τουίταρε ο Ίλον Μασκ AP/Jacquelyn Martin

Εκ νέου πρόσβαση στο Twitter έδωσε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο νέος μεγαλομέτοχος της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ.

Προς έκπληξη όμως πολλών, ο τέως πρόεδρος δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται.

Το προφίλ του Τραμπ στην πλατφόρμα ξεκλείδωσε έπειτα από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Μασκ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, με το 51,8% να τάσσεται υπέρ της επαναφοράς.

«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ αποκαθίσταται» τουίταρε ο δισεκατομμυριούχος.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter συγκέντρωνε 88 εκατομμύρια ακολούθους πριν μπλοκαριστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του που υποκίνησαν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες είχαν επανεγγραφεί στον λογαριασμό του Τραμπ, αναφέρει το Reuters.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όμως, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές του, o Τραμπ δήλωνε απρόθυμος να επιστρέψει.

«Δεν βλέπω τον λόγο» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά στην ετήσια συνάντηση του Συνασπισμού Ρεπουμπλικανών Εβραίων.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα προτιμήσει τη δική του πλατφόρμα, Truth Social, η οποία όπως είπε τα πάει «θεαματικά καλά».

Επαίνεσε τον Μασκ και δήλωσε πως πάντα τον συμπαθούσε, πρόσθεσε όμως ότι το Twitter πάσχει από υπερβολικά πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς και αντιμετωπίζει «τρομερές» δυσκολίες.

Τον Μάιο, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι σκόπευε να άρει το εμπάργκο στον Τραμπ, κάτι που τρόμαξε τους διαφημιστές ενόψει της επιστροφής του Μασκ στην πολιτική σκηνή.

Αργότερα δεσμεύτηκε πως οι αποφάσεις για επαναφορά λογαριασμών θα λαμβάνονταν από συμβούλιο ελέγχου περιεχομένου και καθοριστεί μια «σαφής διαδικασία».

Φαίνεται όμως πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου άλλαξε γνώμη και επανέφερε τον λογαριασμό όχι μόνο του Τραμπ αλλά και της Κάθι Γκρίφιν, η οποία είχε μπλοκαριστεί επειδή άλλαξε το όνομά του προφίλ της σε «Ίλον Μασκ», κάτι που παραβιάζει τον νέο κανόνα που απαγορεύει στους χρήστες να υποδύονται δημόσια πρόσωπα αν δεν διευκρινίζουν πως πρόκειται για παρωδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ