ΙΑΕΑ: Παρά τους βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια δεν υπάρχουν ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια
Δεν υπάρχουν ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια στον υπό ρωσικό έλεγχο σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, παρά τους βομβαρδισμούς του Σαββατοκύριακου από τους οποίους προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ανακοίνωσε απόψε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αφού οι εμπειρογνώμονές του εξέτασαν τον χώρο.
«Κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι, παρά τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, ο βασικός εξοπλισμός παραμένει άθικτος και δεν υπάρχουν ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.
Η κατάσταση των έξι αντιδραστήρων είναι σταθερή και οι ειδικοί επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τα αναλωμένα ή τα μη ακτινοβολημένα καύσιμα ή τα ραδιενεργά απόβλητα στις δεξαμενές αποθήκευσής τους.
Με αφορμή τους νέους βομβαρδισμούς, ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι εντείνει τις διαβουλεύσεις του με στόχο την εγκαθίδρυση μιας ζώνης προστασίας στην περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ μετά από κατανάλωση χαπιών
09:55
Η αποτροπή νέας μεταναστευτικής κρίσης στο επίκεντρο της συνάντησης Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας
09:49
Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί μόνη της - Στηρίζουμε τους Έλληνες απέναντι στην ακρίβεια
09:45
Μετασεισμοί 4,2 και 4 Ρίχτερ μετά την ισχυρή δόνηση ανοιχτά του Λασιθίου
09:37