Ηνωμένο Βασίλειο: Δικαστικό «μπλόκο» σε νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία
Η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν μπορεί να διεξάγει μονομερώς δεύτερο δημοψήφισμα με αντικείμενο την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και ελήφθη μετά από προσφυγή του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) το οποίο επεδίωξε να στηθούν κάλπες τον επόμενο Οκτώβριο, χωρίς την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου.
Όπως μεταδίδει το CNNi, δεν είναι αρκετή μια δικαστική απόφαση για να κλείσει η συζήτηση σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ένα θέμα που επικρατεί στη βρετανική πολιτική σκηνή εδώ και μια δεκαετία.
Δημοψήφισμα για το θέμα πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Ουέστμινστερ το 2014, με το 55% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν κατά της ανεξαρτητοποίησης και το 45% υπέρ.
SPONSORED
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Μέχρι πότε δόθηκαν προθεσμίες - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
05:00
«Ανακούφιση» για τα Στεγαστικά Δάνεια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ
04:00
Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Μέχρι πότε μπορούν να καταβληθούν
03:00
ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
02:00