ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προειδοποίηση ασφαλείας σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών

Τουρκία: Προειδοποίηση ασφαλείας σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών
Δεν διευκρινίζεται ποιες πρεσβείες ή ποιος οργανισμός έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές AP Photo/Emrah Gurel, File

Οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν τρεις πρεσβείες δυτικοευρωπαϊκών χωρών και ένα διεθνή οργανισμό σχετικά με απειλές για την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Σύμφωνα με το Reuters, σε e-mail που εστάλη προς το προσωπικό των γραφείων του διεθνούς οργανισμού στην Άγκυρα, υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς λεωφορείων και αεροδρόμια.

Δεν διευκρινίζεται ποιες πρεσβείες ή ποιος οργανισμός έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και ειδικότερα στην Άγκυρα, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Δεν υπήρξε αντίδραση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο εβδομάδες. Οι τουρκικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη σε Κούρδους εξτρεμιστές. Τόσο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ