ΚΟΣΜΟΣ

Στα ρεκόρ Γκίνες η γηραιότερη γατούλα στον κόσμο: Οι περιπέτειες μιας κυρίας 27 ετών

Στα ρεκόρ Γκίνες η γηραιότερη γατούλα στον κόσμο: Οι περιπέτειες μιας κυρίας 27 ετών
H Φλόσι λατρεύει τις αγκαλιές και το φαγητό και έχει ζήσει σε διαφορετικές οικογένειες σε όλη τη διάρκεια της ζωής της guinnessworldrecords / Twitter

Λίγο πριν τα 27α γενέθλιά της, μια γατούλα που ζει στην Βρετανία, αναγνωρίστηκε επίσημα ως η γηραιότερη εν ζωή και πέρασε στα ρεκόρ Γκίνες.

Ωστόσο, η Φλόσι παρά την ηλικία της, παραμένει ακόμα τόσο όμορφη και παιχνιδιάρα όσο μια νεότερη γατούλα.

Η ακριβής ηλικία της είναι 26 ετών και 316 ημερών, που ισοσυναμεί με περίπου 120 ανθρώπινα έτη. Το κατοικίδιο ζώο που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ είναι καλά στην υγεία του, αν και έχει κακή όραση και ακοή.

Πάντως, δεν έχει χάσει την ευγενική διάθεσή της, λατρεύει τις αγκαλιές και το φαγητό, και έχει ζήσει σε διαφορετικές οικογένειες σε όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Η σημερινή της ιδιοκτήτρια, η Βίκυ, λέει ότι είναι ακόμα παιχνιδιάρα και περίεργη, δεν ενοχλείται από την κώφωσή της και προσαρμόζεται γρήγορα σε νέα περιβάλλοντα παρά την έλλειψη όρασής της.

Την ημέρα η Φλόσι γουργουρίζει απολαμβάνοντας ένα ωραίο, μεγάλο μπολ με φαγητό ή κοιμάται κουλουριασμένη μέσα στην αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα.

«Δεν σηκώνει ποτέ τη μύτη της μπροστά σε ένα καλό γεύμα», λέει η ιδιοκτήτρια της, Βίκυ.

Τον Αύγουστο του 2022, η Φλόσι βρέθηκε άστεγη, μετά από πάνω από 26 χρόνια ευτυχίας και παραδόθηκε στη φροντίδα της Cats Protection, κορυφαίας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευημερία των γατών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ήμασταν έκπληκτοι όταν είδαμε ότι τα αρχεία κτηνιάτρου της που την έδειχναν ότι είναι 27 ετών», δήλωσε η Συντονίστρια του κλάδου Cats Protection.

Από τότε η γατούλα, αντιμετώπιζε τη σοβαρή πιθανότητα να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της αναζητώντας σπίτι καθώς όλοι προτοιμούσαν νεότερα σε ηλικία ζώα.

Ωστόσο, στάθηκε τυχερή, αφού γρήγορα βρήκε τη νέα της οικογένεια.

Η ιστορία της ξεκινά τον Δεκέμβριο του 1995, όταν υιοθετήθηκε από έναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο. Εκείνη την εποχή, περιφερόταν ελεύθερη ως νεαρή αδέσποτη και ζούσε σε μια αποικία από γάτες κοντά στο νοσοκομείο. Κάποιοι εργάτες λυπήθηκαν τα γατάκια, μόλις λίγων μηνών τότε, και αποφάσισαν να υιοθετήσουν ο καθένας από ένα.

Έτσι η Φλόσι βρέθηκε περιτριγυρισμένη από αγάπη, ζεστά γεύματα και παιχνίδια και έζησε με τον ιδιοκτήτη της μέχρι που πέθανε, δέκα χρόνια αργότερα.

Μετά τον θάνατό του, την υιοθέτησε η αδερφή του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, όμως, μετά από 14 χρόνια ζωής στο νέο σπίτι, η γατούλα βρέθηκε ξανά σε ανάγκη ενός σπιτιού όταν πέθανε και ο δεύτερος ιδιοκτήτης της. Τότε ήταν 24 ετών. Στην ηλικία αυή, ανέλαβε να την φρονίζει ο γιος του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, με τον οποίο έζησε τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, μερικές φορές, χρειάζεται να γίνουν δύσκολες επιλογές.

Η κατάσταση του ιδιοκτήτη της Φλόσι τον οδήγησε να πάρει τη δύσκολη απόφαση να εμπιστευτεί τη γάτα του σε εθελοντές της Cats Protection.

Τότε ήταν που η Φλόσι γνώρισε τη νέα της μαμά, τη Βίκυ, η οποία δεν είχε ιδέα ότι θα καλωσόριζε στο σπίτι της έναν κάτοχο ρεκόρ.

«Τις πρώτες νύχτες δεν μπορούσε να δει στο σκοτάδι και ήταν λίγο μπερδεμένη στο νέο της περιβάλλον, αλλά κοιμάται όλη τη νύχτα τώρα, στριμωγμένη στο κρεβάτι μαζί μου», λέει η Βίκυ.

«Ήξερα από την αρχή ότι ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με έναν κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ