Στους Αγίους Τόπους ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέπτεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις ΗΠΑ, την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και τους Αγίους Τόπους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την αγιοταφική αδελφότητα, συνεχίζει τις επισκέψεις του στους τόπους όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «είμαστε εδώ, στην Ιερουσαλήμ, για να δούμε πώς ξεκίνησε η πίστη μας και στη συνέχεια άνθησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως για πολλούς από τους προσκυνητές μας, συνέχισε, είναι και για μένα η πρώτη φορά που έχω την ευλογία να επισκέπτομαι τους Αγίους Τόπους, εκεί όπου βρίσκεται η αρχαία εκκλησία και εκεί όπου έλαβε χώρα το μυστήριο της σωτηρίας μας».
Το ταξίδι των προσκυνητών συνεχίζεται στην Ιορδανία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως Χριστόφορο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αναλλοίωτες στον αιώνα παραμένουν η ανδρεία και οι αξίες των Ελλήνων
ΗΠΑ: Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Τζέφρι Πάιατ
Στο Λονδίνο ο Θεόφιλος Γ΄ για να εκθέσει τα προβλήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Χάνει οριστικά την νομική μάχη για τα ακίνητα στην Παλαιά Πόλη
Χαμόγελα και πάλι στο ΠΑΣΟΚ: Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες
07:24
Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής στο CNN Greece: Ελλάδα και Κύπρος παράγοντες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
07:14
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα είναι κακό για το ΝΑΤΟ αν οι σύμμαχοι δεν βοηθήσουν στα Στενά του Ορμούζ
07:05
Καιρός: Αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα - Συννεφιά και τοπικές βροχές σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά
07:00