Στους Αγίους Τόπους ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος επισκέπτεται επικεφαλής ομάδας προσκυνητών και Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα από τις ΗΠΑ, την έδρα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και τους Αγίους Τόπους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την αγιοταφική αδελφότητα, συνεχίζει τις επισκέψεις του στους τόπους όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «είμαστε εδώ, στην Ιερουσαλήμ, για να δούμε πώς ξεκίνησε η πίστη μας και στη συνέχεια άνθησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως για πολλούς από τους προσκυνητές μας, συνέχισε, είναι και για μένα η πρώτη φορά που έχω την ευλογία να επισκέπτομαι τους Αγίους Τόπους, εκεί όπου βρίσκεται η αρχαία εκκλησία και εκεί όπου έλαβε χώρα το μυστήριο της σωτηρίας μας».
Το ταξίδι των προσκυνητών συνεχίζεται στην Ιορδανία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως Χριστόφορο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αναλλοίωτες στον αιώνα παραμένουν η ανδρεία και οι αξίες των Ελλήνων
ΗΠΑ: Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Τζέφρι Πάιατ
Στο Λονδίνο ο Θεόφιλος Γ΄ για να εκθέσει τα προβλήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Χάνει οριστικά την νομική μάχη για τα ακίνητα στην Παλαιά Πόλη
Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ομόφωνη η καταδίκη των ξένων ηγετών
13:05
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας παρατείνονται οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και ειδοηματικά όρια
12:57
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Ευθεία προσβολή κατά της Δικαιοσύνης η επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
12:51
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36