ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - 4 προσαγωγές υψηλόβαθμων Ιταλών

Ιταλία: Σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - 4 προσαγωγές υψηλόβαθμων Ιταλών
O Εισαγγελέας θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι ιταλικές αρχές ενημερώθηκαν επίσης για την έρευνα AP Photo/Jean-Francois Badias

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, έχουν προσαχθεί στις Βρυξέλλες ως ύποπτοι για δωροληψία από «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωκοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Επικαλούμενα τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως 4 Ιταλοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Βέλγιο που αφορά «μια χώρα του (Περσικού) Κόλπου η οποία προσπάθησε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η La Repubblica κατονομάζει τους: Πιερ Αντόνιο Παντσιέρι (πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Λούκα Βισεντίνι (γενικός γραμματέας των Διεθνών Συνδικάτων), καθώς και τον διευθυντή μιας ΜΚΟ και έναν κοινοβουλευτικό βοηθό.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera «ερευνώνται και συνελήφθησαν από τη δικαιοσύνη των Βρυξελλών στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για διαφθορά στην οποία εμπλεκόμενες φέρονται και οι αρχές του Κατάρ». Τέλος, η La Repubblica αναφέρεται σε «έρευνες και ανακρίσεις που επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Εισαγγελέα».

Η Corriere della Sera, επικαλούμενη τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τονίζει πως ο Παντσιέρι «μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως ευρωβουλευτής, συνέχισε να εργάζεται στις Βρυξέλλες ως λομπίστας».

Η ίδια εφημερίδα επίσης υπογραμμίζει πως «ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι ιταλικές αρχές ενημερώθηκαν επίσης για την έρευνα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ