Μακρόν: Υπόσχεται δωρεάν προφυλακτικά και στους ανήλικους
Στους ανήλικους θα επεκταθεί η δωρεάν χορήγηση προφυλακτικών από τα φαρμακεία όπως διευκρίνισε το βράδυ της παρασκευής (9/12) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, παραδεχόμενος ότι δέχτηκε επικρίσεις επειδή περιόρισε το μέτρο αυτό μόνο στους νέους 18-25 ετών.
«Θα το κάνουμε» ανέφερε σε μια ανάρτησή του και σε ένα βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Αφού ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα δίνονται δωρεάν προφυλακτικά στους νέους, για να καταπολεμηθούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι του επισημάνθηκε πως πολλοί ανήλικοι έχουν σεξουαλικές επαφές και θα πρέπει επίσης να προστατευθούν.
«Θα εργαστούμε για να επεκτείνουμε αυτό το μέτρο στους ανήλικους (…) Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πολιτική πρόληψης που θα επιτρέψει σε όλους τους νέους να προστατευθούν», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «Βγείτε καλυμμένοι».
Στο βίντεο ο Μακρόν ανέφερε επίσης ότι οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα επεκταθούν επίσης ώστε να μην καλύπτεται μόνο ο HIV αλλά και άλλοι ιοί «επειδή και αυτή είναι πολιτική πρόληψης».
Τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία ο αριθμός των νέων διαγνώσεων με HIV δεν έχει μειωθεί. Το 2021 κυμάνθηκε γύρω στις 5.000. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας, το 15% των ανθρώπων που βρέθηκαν οροθετικοί πέρσι ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία σχεδιάζουν αγωγό «πράσινου» υδρογόνου
Γαλλία - Covid-19: Ο Μακρόν ξαναβάζει τη μάσκα του για λόγους «ευθύνης»
Ο Μακρόν και τα «ανάμεικτα μηνύματα» για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Μακρόν σε επιχείρηση καθησυχασμού των Γάλλων για διακοπές ρεύματος
Σχοινάς για αλιείς: Τα 3 πρόσθετα μέτρα που εξετάζονται-Μεταξύ άλλων αύξηση επιδότησης στο πετρέλαιο
10:18
Φωτιά σε βιοτεχνίες στο Αιγάλεω - Απομακρύνονται προληπτικά όσοι βρίσκονται σε απόσταση 400 μέτρων
10:16
Μαρινάκης: Η επίσκεψη Ρούμπιο γεγονός με βαθύ συμβολισμό που αποκτά ουσιαστική βαρύτητα
10:14
Το Renault 4 έχει πλέον και έκδοση με ανοιγόμενη μαλακή οροφή
10:04