ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλή: Εκτός ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών η Καϊλή: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

Ευρωβουλή: Εκτός ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών η Καϊλή: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»
«Παίρνουμε στάση μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη της υπόθεσης. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές», τονίζεται σε ανακοίνωσή τους AP Photo/Francisco Seco

«Στάση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» τονίζει ότι τηρεί η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αρνούμενη ωστόσο να σχολιάσει τις «εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες», μετά τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Υπό το πρίσμα αυτό, η Εύα Καϊλή τέθηκε εκτός της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών των Σοσιαλιστών (PES), μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς και τις αναφορές για τη σύλληψή της. 

«Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να αναστείλει την ιδιότητα της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή ως μέλους της Ομάδας S&D με άμεση ισχύ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες», τονίζεται στην ανάρτηση της Ομάδας των Σοσιαλιστών.

Το επίμαχο tweet της Ομάδας

«Είμαστε θορυβημένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Παίρνουμε στάση μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη της υπόθεσης. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές. Με αυτό το πνεύμα, δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες», τονίζει η Ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση προσθέτει, επίσης, ότι: «Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητούμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα σχετικά μετην απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή συνελήφθη σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από τις βελγικές Αρχές μαζί με το σύζυγό της για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ευρωβουλευτής τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε σχετικά:

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση διαφθοράς - Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Εύα Καϊλή: Εκτός ΠΑΣΟΚ μετά την εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Κατάρ - Συνελήφθη επ' αυτοφώρω

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ