ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Στους 18 οι νεκροί από την κατολίσθηση - Αναζητούν επιζώντες μέσα σε όγκους λάσπης

Μαλαισία: Στους 18 οι νεκροί από την κατολίσθηση - Αναζητούν επιζώντες μέσα σε όγκους λάσπης
Στους 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε κατασκήνωση στην πολιτεία Σελάγκορ (Korporat JBPM via AP)

Στους 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε κατασκήνωση στην πολιτεία Σελάγκορ, σύμφωνα με τις Αρχές της Μαλαισίας

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά καθώς την ώρα της κατολίσθησης κοιμόνταν σε σκηνές της κατασκήνωσης που υπάρχει στην περιοχή. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους κατασκήνωση λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Εν τω μεταξύ, ομάδες διάσωσης ψάχνουν στην πηχτή λάσπη και ανάμεσα στα ξεριζωμένα δέντρα για επιζώντες.

Η κατολίσθηση συνέβη στην πολιτεία Σελάγκορ, κοντά στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα, (21:00 ώρα Ελλάδας στις 15 Δεκεμβρίου).

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά και 10 γυναίκες, σύμφωνα με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό της Father's Organic Farm στο Facebook φαίνεται ένα αγρόκτημα σε μια μικρή κοιλάδα, με μια μεγάλη περιοχή στην οποία μπορούν να στηθούν σκηνές.

Οι ιδιοκτήτες της μπορούσαν να λειτουργούν την τοποθεσία ως αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων, αλλά δεν είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας τριών χώρων κάμπινγκ στην ιδιοκτησία τους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής Ανάπτυξης της τοπικής κυβέρνησης Νγκα Κορ Μινγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι ιδιοκτήτες βρεθούν ένοχοι για παραβίαση της νομοθεσίας, μπορεί να φυλακιστούν για έως τρία χρόνια ή να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 50.000 ρίνγκιτ (11.300 δολάρια). Ο Νγκα πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή να κλείσουν για επτά ημέρες οι χώροι κατασκήνωσης κοντά σε ποτάμια, σε πλαγιές λόφων και άλλα επικίνδυνα σημεία σε όλη την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ