ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το Πεκίνο ανακοινώνει τους πρώτους θανάτους λόγω Covid-19 μετά την άρση των μέτρων

Κίνα: Το Πεκίνο ανακοινώνει τους πρώτους θανάτους λόγω Covid-19 μετά την άρση των μέτρων
Οι πρώτες καταγεγραμμένες απώλειες από τη χαλάρωση των περισσοτέρων πολιτικών ελέγχου της πανδημίας AP Photo / Andy Wong

Δύο πρώην δημοσιογράφοι κινεζικών κρατικών μέσων πέθαναν στην πρωτεύουσα Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες λόγω επιπλοκών της COVID-19.

Όπως μετέδωσαν σήμερα, Παρασκευή (16/12) τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι από τις πρώτες καταγεγραμμένες απώλειες από τη χαλάρωση των περισσοτέρων πολιτικών ελέγχου της πανδημίας στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Γιανγκ Λιανγκχούα, πρώην δημοσιογράφος της Λαϊκής Ημερησίας, πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου σε ηλικία 74 ετών, ενώ ο Τζόου Τζιτσούν, πρώην αρχισυντάκτης της China Youth Daily, πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Caixin.

Η εθνική αρχή υγείας της Κίνας δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις των θανάτων λόγω της COVID-19 από τότε που προχώρησε σε άρση των περισσότερων από τις πολιτικές κατά της πανδημίας. Συγκεκριμένα, οι τελευταίοι επίσημοι θάνατοι καταγράφηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στις επαρχίες Σαντόνγκ και Σιτσουάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ