ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Κολοσσιαίες» καταστροφές στις υποδομές του Χαρκόβου - Από τις σφοδρότερες επιθέσεις

Ουκρανία: «Κολοσσιαίες» καταστροφές στις υποδομές του Χαρκόβου - Από τις σφοδρότερες επιθέσεις
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζουν οι κάτοικοι του Χαρκόβου, μένοντας χωρίς ηλεκτρισμό, θέρμανση και νερό AP Photo / Andrew Kravchenko

«Κολλοσιαίες» ζημιές προκλήθηκαν στις υποδομές του Χαρκόβου από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, σήμερα Παρασκευή (16/12) πλήττοντας εκ νέου το ενεργειακό σύστημα της περιοχής σύμφωνα με την ανάρτηση του Δημάρχου Ιχόρ Τερέχοβ, στο Telegram.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζουν οι κάτοικοι της πόλης, μένοντας χωρίς ηλεκτρισμό, θέρμανση και νερό, με τον Δήμαρχο Τερέχοβ να τους ζητά να είναι υπομονετικοί με όσα συμβαίνουν.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Μιχάιλο Σαμάνοφ, ανέφερε στο Telegram, ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 37 από τους 40 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της περιοχής της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η πυραυλική αυτή επίθεση ήταν «μία από τις σφοδρότερες» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία από την αρχή του πολέμου που κλιμακώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, επεσήμανε ο Σαμάνοφ σε δηλώσεις στην τηλεόραση.

Τη διακοπή στην υδροδότηση και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, προκάλεσαν οι ρωσικές επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 πυραύλους πάνω από την επαρχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ