Κίνα: Κλείνουν σχολεία στη Σαγκάη λόγω κορωνοϊού - Νέα έκρηξη κρουσμάτων
Συναγερμός ήχησε για μια ακόμη φορά στην Κίνα για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα ως τα μέσα Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως.
Η άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα, στις αρχές Δεκεμβρίου, ήδη έχει φέρει έξαρση κρουσμάτων, την ώρα που μοντέλα δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων το 2023 μπορεί να ανέλεθει και στο 1 εκατομμύριο.
Έτσι, με απόφαση των εκαπαιδευτικών Αρχών από τη Δευτέρα κλείνουν τα περισσότερα σχολεία στη Σαγκάη, με τα μαθήματα να συνεχίζονται μόνο εξ αποστάσεως. Θα κλείσουν και οι παιδικοί σταθμοί, ανέφεραν οι Αρχές στην πόλη.
Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον στις 18 Ιανουαρίου, όταν αρχίζουν οι διακοπές για την κινεζική Πρωτοχρονιά.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου η Κίνα έχει άρει σχεδόν πλήρως τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για την αποτροπή διάδοση του κορωνοϊό που ήταν σε ισχύ από τις αρχές του 2020. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο που γίνονται τα τεστ και στον τρόπο καταγραφής κάνουν δύσκολο να εκτιμήσει κανένας πόσο έχει διαδοθεί ο κορωνοϊός στην Κίνα.
Με την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε πόλεις βλέπει κανένας, όπως σημειώνει το BBC, ολόκληρες πόλεις άδειες από κόσμο, είτε γιατί πολλοί είναι ασθενείς και μένουν το σπίτι τους είτε γιατί δεν θέλουν να βγουν και να κολλήσουν τον ιό.
Σε κάθε περίπτωση, νοσοκομεία και μονάδες υγείας είναι υπό πίεση, την ώρα που το κράτος στήνει προσωρινές μονάδες. Μόνο στη Σαγκάη είναι διαθέσιμα 230.000 κρεβάτια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαγιορκίνης: Η πανδημία πλησιάζει σε φάση ενδημικότητας - Σε δύο χρόνια τα εμβόλια «παν-κορωνοϊού»
Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» ειδικών για θανάτους άνω του 1 εκατ. στην Κίνα το 2023
Κίνα: Το Πεκίνο ανακοινώνει τους πρώτους θανάτους λόγω Covid-19 μετά την άρση των μέτρων
ΗΠΑ: Αγωνία για τη μητέρα δημοσιογράφου του NBC - Εξετάζουν το σενάριο της απαγωγής
10:03
Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών - Χαλκίδας μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων: Νεκρός ένας 57χρονος
09:56
Το γιγαντιαίο μνημείο που χτίστηκε για την αιωνιότητα – Kαι στέκεται ακόμη 1.700 χρόνια μετά
09:50
ΤΑ «ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» DEALS: Η σχέση Τραμπ - Ερντογάν, τα νέα «παζάρια» και οι προειδοποιήσεις Δένδια
09:48