ΚΟΣΜΟΣ

Υπ. Εξωτερικών Ιταλίας: Τον Ιανουάριο διάσκεψη για τα Βαλκάνια - Καζάνι που βράζει το Κόσοβο

Υπ. Εξωτερικών Ιταλίας: Τον Ιανουάριο διάσκεψη για τα Βαλκάνια - Καζάνι που βράζει το Κόσοβο
Διάσκεψη στην Τεργέστη τον Ιανουάριομε αφορμή τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο Κόσοβο ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΕΡΑ / PATRICK SEEGER

Την πρόθεση διοργάνωσης διάσκεψης στην Τεργέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι με αφορμή τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, όντας καλεσμένος στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε τις ανησυχίες που εγείρει η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Κόσοβο και τη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (15/12) η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να υποβάλει αίτημα επιστροφής Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Κόσοβο προς τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο - KFOR.

Το αίτημα παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/12) από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Στο φόντο των ανωτέρω εξελίξεων σε συνδυασμό με την ένταξη των βαλκανικών χωρών που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία διαδικασία, για την οποία ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε να επιταχυνθεί, η ευρωπαϊκή κοινότητα, καλείται να διαχειριστεί την ένταση που διαφαίνεται στο προσκήνιο.

Σε αυτή τη βάση ο Αντόνιο Ταγιάνι, τόνισε ότι «Υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στο Κόσοβο και στη Σερβία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Στα σύνορα υπάρχουν χίλιοι Ιταλοί στρατιώτες οι οποίοι εγγυώνται την ειρήνη και την σταθερότητα και τυχαίνουν θετικής αντιμετώπισης τόσο από τους Σέρβους, όσο και από τους Κοσοβάρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ