Δένδιας: Στο Βελιγράδι για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Με το Σέρβο ομόλογό του Υπουργού Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, θα συναντηθεί τη Δευτέρα (19/12) ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με την ημερήσια διάταξη να εστιάζει στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, το Βελιγράδι όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Κοινές δηλώσεις στο Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα περί ώρα Ελλάδας, 12:35.
Κατά τις συνομιλίες έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του διμερή επίσκεψη στο εξωτερικό, στην Αθήνα, από την ανάληψη των καθηκόντων του (08.11.2022).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: Δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε ανυπόστατη συμφωνία
Επιστολή Μπορέλ στο Δένδια: Καταδικάζει εκ νέου το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ μετά το διάταγμα Σίσι
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51
Τουρκία: Συνελήφθη ακαδημαϊκός σε επιχειρήσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
23:41
Πλήγματα των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ - Έκρηξη στην περιοχή Σιρίκ στο Ιράν
23:39