ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ρωσίας για μια νέα επίθεση

Πόλεμος Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ρωσίας για μια νέα επίθεση
Υπάρχουν φωνές εντός της Ρωσίας που διερωτώνται για τις δυνατότητες της χώρας να προβεί σε νέα επίθεση AP / J. Scott Applewhite

Στην εκτίμηση ότι διαφαίνονται αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ρωσίας, αναφορικά με το εάν θα εξαπολύσει ή όχι μια αντεπίθεση στην Ουκρανία, προέβη την Τρίτη (20/12) υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο, τόνισε, ότι ανεξάρτητα από το ποια άποψη θα κυριαρχήσει, η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να στηρίζει.

Συγκεκριμένα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε δηλώσεις που παραχώρησε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι «ασφαλώς υπάρχουν κάποιοι (εντός Ρωσίας) οι οποίοι νομίζω ότι θέλουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Υπάρχουν άλλοι που πράγματι διερωτώνται για τις δυνατότητες της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο».

«Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν ξανά να καταλάβουν το Κίεβο»

Οι προαναφερόμενες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (15/12) στο περιοδικό The Economist, στο οποίο ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλερί Ζαλούζνι, εκτιμά πως αρκετά σύντομα οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν ξανά να επιχειρήσουν την κατάκτηση του απόρθυτου μέχρι στιγμής Κιέβου, αναμένουν οι ουκρανικές αρχές εντός του 2023.

Σύμφωνα με άρθρο, μετά από δέκα μήνες του πολέμου που διαδραματίζεται στην καρδιά της Ευρώπης, είναι σχεδόν βέβαιο, πως η χώρα θα είναι αντιμέτωπη μια μεγάλη επίθεση, η οποία θα μπορούσε να γίνει «Τον Φεβρουάριο, στην καλύτερη περίπτωση τον Μάρτιο και στη χειρότερη στα τέλη Ιανουαρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ