ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα στον Καναδά: Οκτώ έφηβες μαχαίρωσαν και σκότωσαν άστεγο

Άγριο έγκλημα στον Καναδά: Οκτώ έφηβες μαχαίρωσαν και σκότωσαν άστεγο
Η αστυνομία λέει ότι τα κορίτσια πιστεύεται ότι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν το θύμα μετά από καυγά Screengrab/Toronto Star

Οκτώ έφηβες που φαίνεται να γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού για τον θάνατο ενός 59χρονου άνδρα που μαχαιρώθηκε στο κέντρο του Τορόντο στον Καναδά.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τα κορίτσια επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον άνδρα σε μια πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τρία από τα κορίτσια είναι 13 ετών, τρία 14 και δύο 16, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.

Η αστυνομία δεν κατονόμασε το θύμα, αλλά μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο υπαστυνόμος Τέρι Μπράουν της μονάδας ανθρωποκτονιών του Τορόντο είπε ότι ο άνδρας είχε πρόσφατα μετακομίσει σε καταφύγιο αστέγων της πόλης.

«Έχει πράγματι μια πολύ υποστηρικτική οικογένεια στην περιοχή, οπότε δεν θα τον αποκαλούσα απαραίτητα άστεγο, ίσως μόλις πρόσφατα λόγω ατυχίας», είπε ο Μπράουν, σύμφωνα με τη Guardian.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για συμβάν με μαχαιρωμένο άντρα στο κέντρο της πόλης γύρω στα μεσάνυχτα της 18ης Δεκεμβρίου από περαστικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν επίσης το ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία λέει ότι τα κορίτσια πιστεύεται ότι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν το θύμα μετά από καυγά. Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα κορίτσια που βρίσκονταν εκεί κοντά μετά από συνεντεύξεις μαρτύρων, ενώ κατέσχεσαν πολλά όπλα στο σημείο. Κανένας από τους υπόπτους δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τον Νόμο για την Ποινική Δικαιοσύνη των Νέων του Καναδά.

Ο Μπράουν είπε ότι εκτίμηση των ερευνητών είναι πως οι εμπλεκόμενες στην επίθεση γνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προέρχονταν από διάφορα μέρη της πόλης, αλλά είπε ότι είναι ακόμα ασαφές γιατί συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ.

«Δεν θα τις περιέγραφα ως συμμορία σε αυτό το σημείο, αλλά αυτό που [φέρεται] να συνέβη εκείνο το βράδυ θα ήταν συνεπές με αυτό που παραδοσιακά αποκαλούμε σμήνος», είπε ο Μπράουν.

Τρεις από τους υπόπτους είχαν προηγούμενα «μπλεξίματα» με την αστυνομία, είπε ο Μπράουν, ενώ οι άλλοι πέντε δεν είχαν προηγούμενη αλληλεπίδραση με τις Αρχές.

Οι ύποπτες έφηβες εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου την Κυριακή και αναμένεται να δικαστούν εκ νέου στις 29 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ