ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - Ο δράστης πυροβολούσε στα «τυφλά»

Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - Ο δράστης πυροβολούσε στα «τυφλά»
Η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος του Παρισιού κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν σε αυτή τη γειτονιά AP Photo/Lewis Joly

Περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την επίθεση στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν μπροστά στα μάτια τους τον εφιάλτη, συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Parisien, ο 69χρονος που συνελήφθη, ήταν γνωστός στις αρχές για προηγούμενες επιθέσεις, και είχε βρεθεί στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για ρατσιστική βία.

Πριν ένα χρόνο, είχε συλληφθεί για επίθεση σε καταυλισμό μεταναστών με σπαθί στο 12ο διαμέρισμα, και σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες.

Ο δράστης είχε «αρχίσει να σκίζει σκηνές και να καυγαδίζει με τους ανθρώπους εκεί», περιέγραψε αξιωματούχος του συλλόγου Utopia56 για το περιστατικό.

Ο 69χρονος ήταν συνταξιούχος της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων και είχε συλληφθεί και τον Φεβρουάριο του 2016 για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εναντίον ευάλωτου ατόμου.

Ο ύποπτος έπειτα από αυτά, είχε τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο από την αποφυλάκισή του στις 12 Δεκεμβρίου 2022, δεν είχε δικαίωμα να εγκαταλείψει την επικράτεια, αλλά κυρίως δεν είχε δικαίωμα να κρατά και να φέρει όπλο.

Η Aλεξάνδρα Κορντεμπάρ, δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος του Παρισιού, ανέφερε ότι ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε σχετικά επείγουσα κατάσταση» μετά την επίθεση.

Η περιοχή που έγινε στόχος των πυροβολισμών «θα είναι σίγουρα αποκλεισμένη όλη μέρα», ανακοίνωσε κάνοντας παραλληλα έκκληση στον κόσμο, «Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα αυτού του δολοφόνου (...), ζητώ από όλους τους κατοίκους να μην πάνε σε αυτή τη γειτονιά».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο την ώρα της επίθεσης

«Είδαμε ένα άτομο γύρω στα εξήντα που έβγαλε ένα πιστόλι από τη μικρή του τσάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας, και ένας άλλος συμπλήρωσε, «Ακούσαμε πέντε πυροβολισμούς που ήρθαν από τα 50, 100 μέτρα. Μετά, είδαμε ένα άτομο γύρω στα εξήντα που έβγαλε ένα όπλο από τη μικρή του τσάντα και άρχισε να πυροβολεί στο σπίτι μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ