Βρετανία: Αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 1,21 δισ. δολάρια
Στην αύξηση των αμυντικών δαπανών πάνω από 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να προχωρήσει η Βρετανία εντός της επόμενης διετίας, προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται την άνοιξη να ανακοινώσει αύξηση στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.
Ο Χαντ δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η «Sun» ζητά συγγνώμη για τα σχόλια του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52
AKTOR: Αναθεώρηση 5ετούς πλάνου λόγω LNG και ομολογιακού των 140 εκατ. ευρώ – Τι θα χρηματοδοτήσει
07:50