ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και μέλη της κουρδικής κοινότητας

Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και μέλη της κουρδικής κοινότητας
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που μερικοί διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων AP / Lewis Joly

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββάτου (24/12) στο Παρίσι μεταξύ της αστυνομίας και μελών της κουρδικής κοινότητας, που αισθάνονται οργή από την μετά τη δολοφονία τριών Κούρδων στη γαλλική πρωτεύουσα από ένοπλο με ποινικό παρελθόν, στον οποίο αποδίδονται ρατσιστικά κίνητρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας στη Γαλλία συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού ζητώντας απαντήσεις για τη δολοφονική επίθεση.

Κατά το τέλος μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, οι Κούρδοι αναποδογύρισαν αρκετά αυτοκίνητα, ενώ μικρές φωτιές ξέσπασαν γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας, που αποτελεί το παραδοσιακό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που μερικοί διαδηλωτές εγκατέλειπαν την πλατεία πετώντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που αντέδρασαν με τη χρήση δακρυγόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ