ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα Ένα εκατομμύριο μολύνσεις Covid την ημέρα στην Ζεζιάνγκ

Κίνα Ένα εκατομμύριο μολύνσεις Covid την ημέρα στην Ζεζιάνγκ
Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα η οποία ως θάνατο από κορωνοϊό αναφέρει όσους ασθενείς έχουν καταλήξει από πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια (AP Photo)

Η μεγάλη βιομηχανική ζώνη της Κίνας, η επαρχία Ζεζιάνγκ κοντά στην Σανγκάη καταγράφει περισσότερες από ένα εκατομμύριο μολύνσεις Covid την ημέρα σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Παρά την τεράστια αύξηση σε μολύνσεις που καταγράφεται σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει θάνατος από κορωνοϊό τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως αναφέρει εδώ και αρκετούς μήνες πως τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα οι αρχές της Κίνας είναι ελλιπή, καθώς έχει σταματήσει η καταγραφή και αναφορά των ασυμπτωματικών κρουσμάτων, η ιχνηλατήσή τους και η αναφορά σε ημερήσια βάση των νέων μολύνσεων.

Η Ζεζιάνγκ είναι μία επαρχία με 65,4 εκατομμύρια πληθυσμό και τα στοιχεία δείχνουν πως σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται με προβλήματα από τον κορωνοϊό περισσότεροι από 13.500 άνθρωποι. 242 από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας διασωληνωμένοι.

Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα η οποία ως θάνατο από κορωνοϊό αναφέρει όσους ασθενείς έχουν καταλήξει από πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Μεγάλη Βρετανία αναφέρει πως οι επόμενες εβδομάδες για την Κίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν προχωρούν σε κανένα μέτρο ανάσχεσης του νέου κύματος, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις που προκλήθηκαν το Νοέμβριο από τα αυστηρά μέτρα «μηδενικών» κρουσμάτων που για τρία χρόνια εφάρμοσε η τοπική κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ