ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Στους 18 οι νεκροί από το ναυάγιο πολεμικού πλοίου

Ταϊλάνδη: Στους 18 οι νεκροί από το ναυάγιο πολεμικού πλοίου
Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αγνοείται ακόμη η τύχη 11 ανθρώπων, σύμφωνα με το Λιμενικό Royal Thai Navy via AP

Ανεβαίνει ο αριθμος των θυμάτων του ναυάγιο κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Μια εβδομάδα μετά το περιστατικό, ανακοινώθηκε πως οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον 18.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αγνοείται ακόμη η τύχη 11 ανθρώπων, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Η κορβέτα HTMS Sukhothai βυθίστηκε τη νύχτα της 18ης Δεκεμβρίου περίπου 20 ναυτικά μίλια από τα παράλια της Μπανγκ Σαφάν. Εν μέσω θαλασσοταραχής, με «κύματα ύψους τριών μέτρων» σύμφωνα με μαρτυρία διασωθέντος, τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου υπέστησαν βραχυκύκλωμα και η κορβέτα έμεινε ακυβέρνητη. Πάρα τις προσπάθειες του πληρώματος για απάντληση των υδάτων, το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας.

Χάρη στην γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε με τη συμμετοχή εναέριων και πλωτών μέσων, διασώθηκαν 76 μέλη του πληρώματος.

«Πρόκειται για μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο ναύαρχος Τσολάνθις Ναβανουγκράχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ