ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εντοπίστηκε έβδομος νεκρός από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι

Ισπανία: Εντοπίστηκε έβδομος νεκρός από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι
Ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στο αλκοτέστ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών EPA / Lavendeira Jr.

Στον εντοπισμό και έβδομου νεκρού προχώρησαν την Δευτέρα (26/12) οι τοπικές αρχές της Γαλικίας, περιοχής που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ισπανία μετά την πτώση ενός επιβατικού λεωφορείου από γέφυρα και την ανατροπή του στον ποταμό Λερέζ, το Σάββατο (24/12).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε Ισπανοί –μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με τον γιο της– και μια νεαρή γυναίκα από το Περού που εργαζόταν στην περιοχή φροντίζοντας μια ηλικιωμένη, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση του έβδομου ανθρώπου που εντοπίστηκε.

Ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένων δεν είχε διευκρινιστεί, εξαιτίας της ασαφούς κατάθεσης που έδωσε ο 63χρονος οδηγός, που επέζησε της πτώσης του λεωφορείου με ελαφρά τραύματα και ανασύρθηκε από το ποτάμι από τους πυροσβέστες μαζί με μία γυναίκα επιβάτη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε στο Twitter ότι «είναι συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα», εκφράζοντας τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι διασώστες, ανέρτησαν στο Twitter φωτογραφίες, όπου διακρίνεται το λεωφορείο βυθισμένο στα ταραγμένα νερά του ποταμού, στο βάθος μιας χαράδρας, ανάμεσα σε κορμούς δέντρων, τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν.

Δύο πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλα πέντε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (26/12) κοντά στα συντρίμμια του λεωφορείου. Μεταξύ των πέντε νεκρών είναι μια νεαρή Περουβιανή που έμενε στη Γαλικία και φρόντιζε έναν ηλικιωμένο. Οι άλλοι τέσσερις είναι Ισπανοί κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι από τους επιβάτες πήγαιναν να επισκεφθούν κρατούμενους στη φυλακή του Μοντερόσο, στην κεντρική Γαλικία, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, έγραψε η τοπική εφημερίδα La Voz de Galicia.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο δεν αποκλείεται να διαδραμάτισε κάποιον ρόλο η σφοδρή βροχόπτωση. Ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στο αλκοτέστ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ