ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ερντογάν: Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Ο Ερντογάν είπε ότι ο στόχος της χώρας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν AP Photo / Burhan Ozbilici

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/12) την ανακάλυψη άλλων 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, στο οικόπεδο Τσαϊτζούμα 1» ανέφερε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Επισημαίνοντας ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχονται συνολικά σε 710 δισ. κυβικά μέτρα, με εμπορική αξία 1 τρισ. δολαρίων, ο Ερντογάν είπε ότι ο στόχος της χώρας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν.

«Οι νέες γεωτρήσεις μας θα ανοίξουν τον δρόμο για παρόμοιες σε άλλα, γειτονικά οικόπεδα. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», πρόσθεσε.

Όσο για την αμυντική βιομηχανία, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το CNN Turk:

«Στη συνεδρίαση της αμυντικής βιομηχανίας στην οποία προήδρευσα την Τρίτη, εξετάσαμε την τελευταία κατάσταση στα έργα αμυντικής βιομηχανίας, που αποτελούν το καμάρι της χώρας μας. Φτάσαμε στη θέση που κάνει το όνομά μας να αναφέρεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ