ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Βουκουρέστι: «Σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν», λέει επιβάτης του λεωφορείου

Τραγωδία στο Βουκουρέστι: «Σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν», λέει επιβάτης του λεωφορείου
«Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσαν. Άρχισα να φωνάζω...» λέει επιβάτης του λεωφορείου (AP Photo/Vadim Ghirda)

«Όλη μας η διαδρομή ήταν πολύ καλή, ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός σε όλους τους κεντρικούς δρόμους με τα φανάρια και οδηγούσε αργά. Ξαφνικά σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν», λέει η Μαρία Θερσίτη που συμμετείχε στην εκδρομή στο Βουκουρέστι και τραυματίστηκε ελαφρά κατά το τροχαίο δυστύχημα

Μετά το χτύπημα η επιβάτης του λεωφορείου όπως περιέγραψε στο ΜEGA «βρέθηκε σφηνωμένο το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα, έχω χτυπήσει στο κεφάλι, στη πλάτη και στον αυχένα. Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσαν. Άρχισα να φωνάζω, στα αριστερά είχε φύγει το τζάμι και προσπάθησα να βγάλω το χέρι μου απ’ έξω, να το χτυπάω και να κάνω θόρυβο, ώστε να με ακούσουν. Καθόμουν δύο θέσεις πίσω από τον Νίκο Χλώψιο».

Σύμφωνα με την ίδια, από τον Βόλο μέχρι τη Θεσσαλονίκη υπήρχαν δύο οδηγοί ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη υπήρχε μόνο ένας οδηγός.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τροχαίο δυστύχημα, ο οδηγός άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο.

Τρεις ημέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Αναγκάστηκε να φρενάρει δυνατά»

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου. «Ο πελάτης μου είδε ότι η άσπρη γραμμή στο δρόμο δεν είναι συνεχής, δεν μπορούσε να στρίψει, σε ένα δευτερόλεπτο πήρε την απόφαση και όταν έβλεπε ότι δεν γίνεται, φρενάρισε δυνατά», περιέγραψε ο δικηγόρος του οδηγού.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε στη μεταλλική μπάρα και συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι «είναι πολύ προσεκτικός οδηγός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι “βολίδας”. Ο πελάτης μου οδηγεί πολύ αργά».

Υπενθυμίζεται ότι «ο οδηγός του λεωφορείου είναι ελεύθερος από το πρωί του Σαββάτου. Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι «ο 52χρονος οδηγός δεν έχει πλέον το δικαίωμα να εργαστεί στο Βουκουρέστι αλλά μπορεί να εργαστεί στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το εάν ο οδηγός του λεωφορείου ήταν κουρασμένος και πόσες ώρες οδηγούσε μόνος ο κ. Ματθαίου υποστήριξε ότι «δεν ήταν κουρασμένος» προσθέτοντας ότι στη διαδρομή έκανε πολλές στάσεις.

«Οδηγούσε από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στην Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι, της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» υποστήριξε ο κ. Ματθαίου.

Μιλώντας για το κρίσιμο δευτερόλεπτο που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου είπε ότι έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης. «Είχε GPS» προσέθεσε ο κ. Ματθαίου, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ