ΚΟΣΜΟΣ

Πάβελ Αντόφ: Ενας ακόμη Ρώσος επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στην Ινδία

Πάβελ Αντόφ: Ενας ακόμη Ρώσος επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στην Ινδία
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στην πτώση Beeld Novye Izvestia

Νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες και μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Ρώσος Πάβελ Αντόφ, έπειτα από πτώση σε ξενοδοχείο στην Ινδία, όπου είχε πάει εν όψει των εορτασμών των 66ων γενεθλίων του. 

Ο Αντόφ, ήταν o «πλουσιότερος εκλεγμένος πολιτικός» στη Ρωσία, και είχε επικρίνει την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τον ως «τρόμο».

Ο ίδιος, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος, έπειτα από την πτώση του, και προστίθενται στην λίστα καθώς και ένας άλλος φίλος του στο κόμμα του είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον πλουσιότερο περιφερειακό βουλευτή, ο οποίος χάθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ρώσος μεγιστάνας «πήδηξε» από την ταράτσα του ξενοδοχείου και βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, και παρότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, είχε ήδη καταλήξει.

«Παρακολουθούμε στενά την έρευνα και λαμβάνουμε όλες τις πληροφορίες από την αστυνομία της Οντίσα», είπε επίσης διπλωμάτης της Ρωσίας

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης SHOT ανέφερε ότι η ινδική αστυνομία «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πάβελ Αντοφ να είχε πάθει κατάθλιψη λόγω του θανάτου του φίλου του και να αυτοκτόνησε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ