ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 16 πύραυλοι που στόχευαν το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 16 πύραυλοι που στόχευαν το Κίεβο
Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει και τους 16 ρωσικούς πυραύλους που στόχευσαν το Κίεβο το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης (AP Photo/Libkos)

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει και τους 16 ρωσικούς πυραύλους που στόχευσαν το Κίεβο το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Οι πύραυλοι πουεντοπίστηκαν πάνω από το Κίεβο, καταρρίφθηκαν και οι 16», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Σέρχι Πόπκο.

«Τα θραύσματα των πυραύλων που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν ζημιές σε τρία σπίτια και ένα αυτοκίνητο στη συνοικία Νταρνίτσκι, σε μια βιομηχανική επιχείρηση στη συνοικία Γκολοσιίφσκι και σε μια παιδική χαρά στη συνοικία Πετσέρσκι. Τρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», πρόσθεσε εντούτοις.

Η Ουκρανία κατήγγειλε «μαζικά» πλήγματα με περισσότερους από 120 ρωσικούς πυραύλους σήμερα το πρωί με στόχο πολλές περιφέρρειες, μεταξύ των οποίων το Κίεβο.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολεξίι Αρεστόβιτς, έγραψε στο Facebook, ότι έχουν εκτοξευθεί περί τους 100 πύραυλος εναντίον διάφορων στόχων στην Ουκρανία ενώ παράλληλα σειρήνες πολέμου ακούγονται σε πολλές πόλεις.

Η Στρατιωτική Διοίκηση του Κιέβου έγραψε στο Telegram:

«Κίεβο! Η αεροάμυνά μας δουλεύει! Διατηρείστε την ψυχραιμία σας! Παραμείνετε στα καταφύγια μέχρι να σταματήσουν οι σειρήνες».

Το μήνυμα αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ορισμένοι εκ των ρωσικών πυραύλων έχουν καταρριφθεί, ωστόσο προσώρας δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από ουκρανικής πλευράς.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων από αέρος και εδάφους.

Το BBC μεταδίδει ότι ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας έχουν μείνει εντελώς χωρίς ρεύμα.

Ο κρατικός οργανισμός ενέργειας Dtek ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο της Βρετανίας, ότι η Οδησσός και η πόλη Ντνίπρο βρίσκονται αντιμέτωπες με διακοπές ρεύματος «λόγω απειλών πυραυλικών επιθέσεων και για να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές εάν ο εχθρός καταφέρει να χτυπήσει ενεργειακές υποδομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ