ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ικανοποίηση για την επιστροφή Νετανιάχου στην πρωθυπουργία

Πούτιν: Ικανοποίηση για την επιστροφή Νετανιάχου στην πρωθυπουργία
Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αποκαλέσει «φίλο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν Maxim Shemetov / Pool Photo via AP (Φωτογραφία αρχείου)

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η είδηση ​​της επιστροφής του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, για τον Βλαντίμιρ Πούτιν , τονίζοντας πως επιθυμεί οι δύο χώρες να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία των δύο χωρών.

Μπορεί από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , το Ισραήλ δεν υπήρξε από τα κράτη που κράτησε ουδέτερη στάση, ωστόσο διατoύσε ανέκαθεν μία μακροχρόνια φιλική σχέση με τη Ρωσία .

Στο παρελθόν μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αποκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο «φίλο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε την επιστροφή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία της Ρωσίας με το Ισραήλ «σε όλους τους τομείς».

«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία σας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης της ρωσο-ισραηλινής συνεργασίας σε όλους τους τομείς προς όφελος των λαών μας, της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Ρώσος σε μήνυμα του προς τον Νετανιάχου. , σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ