ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Στους 44 οι νεκροί - Αγνοούνται 28 άτομα

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Στους 44 οι νεκροί - Αγνοούνται 28 άτομα
Στους 44 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών από τις έντονες βροχοπτώσεις στις Φιλιππίνες (Philippine Coast Guard via AP)

Στους 44 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε διάφορες περιοχές στις Φιλιππίνες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. 

Ήδη οι αρχές κάνουν λόγο για 28 αγνοούμενους, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ταυτόχρονα, οι ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες εκτιμάται πως φθάνουν σε αξία τα 1,36 δισεκ. πέσος (22,9 εκατ. ευρώ), κατά την ίδια πηγή.

Επίσης, περισσότεροι από 50.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιφέρειες Βισάγιας και Μιντανάο, όπου πλημμύρισαν ολόκληρες κοινότητες και αυτοκινητόδρομοι. Τα νερά των πλημμυρών έχουν υποχωρήσει μεν, όμως οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται σποραδικά, προκαλώντας νέα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της χώρας Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος δήλωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα (3η-5η Ιανουαρίου).

«Δυστυχώς η βροχόπτωση συνεχίζεται» και «πρέπει να προσέχουμε και σε άλλες περιοχές», τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος κάθε χρόνο θα γίνονται ολοένα σφοδρότερες, στο μέτρο που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ