ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου - Πληροφορίες για καταστροφή ξενοδοχείου

Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου - Πληροφορίες για καταστροφή ξενοδοχείου
Δέκα εκρήξεις από πυραυλική επίθεση σημειώθηκαν παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Κίεβο AP Photo/Efrem Lukatsky

Σειρήνες πολέμου ήχησαν για ακόμη μια φορά στο Κίεβο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι το πρωί του Σαββάτου 31/12 σημειώθηκαν 10 εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα, είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενο επίθεσης μέσω πυραύλων, αναφέροντας πως ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή.

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Και δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram και διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια κατοικημένη περιοχή, στη συνοικία Σολομιάνσκι της πρωτεύουσας και άλλες εκρήξεις σε δύο άλλα σημεία της πόλης.

Όπως έγραψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram, ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη ενώ ουκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ