ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία και Βουλγαρία υπέγραψαν συμφωνία για την μεταφορά φυσικού αερίου

Τουρκία και Βουλγαρία υπέγραψαν συμφωνία για την μεταφορά φυσικού αερίου
Η νέα συμφωνία καλύπτει μια περίοδο 13 ετών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ AP PHOTO

Η Τουρκία και η Βουλγαρία υπέγραψαν την Τρίτη (3/1) συμφωνία για τη μεταφορά έως και 1,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Η νέα συμφωνία καλύπτει μια περίοδο 13 ετών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ επισκεπτόμενος την πρωτεύουσα Σόφια, με οικοδεσπότη τον Βούλγαρο ομόλογό του Ρόσεν Χρίστοφ.

Ο Ντονμέζ πρόσθεσε ότι μια τέτοια συνεργασία θα συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Ευρώπης, μαζί με τη Βουλγαρία.

Η συμφωνία φυσικού αερίου υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών από τους γενικούς διευθυντές της Τουρκικής Εταιρείας Αγωγών Πετρελαίου (BOTAS) και της Bulgargaz.

Η συμφωνία έρχεται ένα μήνα μετά τη συνάντηση τόσο των ηγετών των δύο χωρών όσο και των υπουργών Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που τα θέματα που συζητήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε συγκεκριμένα βήματα στη Σόφια σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα μετά την τελευταία μας συνάντηση», δήλωσε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ