ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Οι Βέλγοι της απαγόρευσαν να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype

Εύα Καϊλή: Οι Βέλγοι της απαγόρευσαν να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype
«Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου;», φέρεται να είπε η κ. Καϊλή European Union

Απέρριψαν οι βελγικές αρχές δύο αιτήματα της Εύας Καϊλή να συναντά το παιδί της κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να επικοινωνεί μαζί του μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

«Και τα δύο αιτήματα έχουν μέχρι στιγμής απορριφθεί», δήλωσε ο συνήγορος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Star.

Η απόφαση των Βέλγων προκάλεσε το «ξέσπασμα» της κατηγορούμενης για την υπόθεση του Qatar Gate που φέρεται να είπε στον συνήγορό της: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου;».

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι της κ. Καϊλή κάνουν ενέργειες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη πριν την ακρόαση.

«Ενημερώνοντας την πρόεδρο του δικαστηρίου, είπε ο αρμόδιος ανακριτής, πως ‘’δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να δένουν αποδεικτικά την εμπλοκή της κ. Καϊλή σε δωροδοκία’’», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή αποδίδει τη σκληρή στάση των βελγικών αρχών, σε μια προσπάθεια «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής.

Επιχειρηματολογούν σχετικά, πως δεν δόθηκε στην υπεράσπιση το σκεπτικό της απόρριψης των αιτημάτων της.

Από την άλλη, νομικοί στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και για τα επισκεπτήρια απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ