Τουρκία: Εκλογές - εξπρές σκέφτεται ο Ταγίπ Ερντογάν
Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.
«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.
Υπενθυμίζεται πως το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν εξετάζει μια «μικροαλλαγή» στην ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τα μέσα Ιουλίου, όπως ανέφερε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.
«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.
«Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε ο Τσελίκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία - Τσελίκ: Εξετάζεται αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών
Το Κίεβο απέτρεψε σχέδια δολοφονίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατ' εντολή της Ρωσίας
14:33
«Όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί»: Το χειρόγραφο μήνυμα της Γλύκατζη-Αρβελέρ στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2015
14:30
Επίκαιρη ρώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
14:25
Καθαρά Δευτέρα: Οι οδηγίες του ΑΔΜΗΕ για το ασφαλές πέταγμα του χαρταετού
14:22