ΚΟΣΜΟΣ

Αντόνοφ κατά Μπάιντεν: Δεν έχει πρόθεση να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Αντόνοφ κατά Μπάιντεν: Δεν έχει πρόθεση να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Σφοδρή αντίδραση του Αντόνοφ στην ανακοίνωση πως οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με άρματα μάχης AP Photo/Mark Schiefelbein

Τα «πυρά» του εναντίον των κινήσεων και των τακτικών των ΗΠΑ, σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξαπέλυσε ο Ρώσος πρεσβευτής, Ανατολί Αντόνοφ.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση πως οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Οι πρόσφατες κινήσεις των ΗΠΑ δείχνουν καθαρά ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να επιδιώξουν πολιτική λύση για να λάβει τέλος η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία, ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ.

«Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία για το ποιος ευθύνεται για την παράταση της σύρραξης», είπε ο διπλωμάτης σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα σχόλια αυτά ήρθαν μερικές ώρες αφού οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γερμανίας ανακοίνωσαν πως θα προμηθεύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντίστοιχα με Bradley και Marder —τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης δυτικής κατασκευής που θα λάβουν ποτέ—, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε πως στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης εφοδιασμένα με ισχυρά πυροβόλα, που χαρακτηρίζονται «ελαφρά άρματα μάχης».

Για τον Ρώσο πρεσβευτή, τα όπλα που παραδίδονται στο Κίεβο έχουν κάθε άλλο παρά «αμυντική φύση», όπως λένε οι δυτικές κυβερνήσεις.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να στείλει Bradley επιβεβαιώνει «πως οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να ακούσουν τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ρωσικής πλευράς να λάβουν υπόψη τις πιθανές επιπλοκές της πολύ επικίνδυνης πορείας» που χαράσσουν, επέμεινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ