Αυστραλία: Μεγάλη η συμμετοχή της Ομογένειας στα Θεοφάνεια
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων της Αυστραλίας στη ρίψη του Τίμιου Σταυρού και τον εορτασμό των Θεοφανείων αφού πλέον δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό ενώ η ανάγκη να παρευρεθούν στην φετινή εκδήλωση ήταν μεγάλη.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων για αυτή τη χρονιά ήταν η Μελβούρνη όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αγιασμός, ο όρθρος και η Θεία λειτουργία έγιναν στον ιερό ναό των Αγίων Θεοφανείων στην παραλιακή περιοχή του Frankston στα περίχωρα της Μελβούρνης και ακολούθησε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμούς των υδάτων.
Δεκάδες ήταν οι ομογενείς όλων των ηλικιών που βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία. «Νικητής» ήταν ο ομογενής Μανώλης Σπύρογλου ο οποίος μέσω της ΕΡΤ ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους τους Έλληνες υγεία και χρόνια πολλά.
Μετά το πέρας της τελετής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη μεγάλη παρουσία των πιστών και ιδιαίτερα των νέων επισημαίνοντας την ελπιδοφόρα διαρκή αύξηση της παρουσίας των στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Τέλος, ο κ. Μακάριος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες υγεία και μακροημέρευση με την ευχή του Θεού.
Εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, την Αδελαΐδα, το Περθ, το Ντάργουιν, στην Καμπέρα και σε πολλές άλλες μικρότερες, όπου υπάρχουν ομογενείς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεοφάνεια: Από τις ιερότερες εορτές της Χριστιανοσύνης - Ο συμβολισμός του αγιασμού των υδάτων
Θεοφάνεια: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο από το Μητσοτάκη
Ζελένσκι Απορρίπτει Τραμπ: Η Ουκρανία Δεν Θα Εμποδίσει Την Ειρήνη στον Πόλεμο
08:24
Ιστορίες εκδίκησης, ζόμπι της Αποκάλυψης και τα swing του Χιώτη: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:19
Nεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε ο 25χρονος αγνοούμενος από το Μαρούσι
08:13
Η NASA δεσμεύτηκε να κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη μέχρι το 2030
08:11