ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο από το Μητσοτάκη

Θεοφάνεια: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο από το Μητσοτάκη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοποιεί σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταξιδεύει στη Γαύδο για να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στη Γαύδο από το 1996, όταν και είχε επισκεφτεί το νησί ο Κώστας Σημίτης, και τη δεύτερη συνολικά.

Με την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί, ο πρωθυπουργός διαμηνύει έμπρακτα τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Τουρκία ότι καμία γωνιά της χώρας δεν θα μείνει ανυπεράσπιστη, όσο ακριτική και αν είναι.

Την ώρα που η Άγκυρα επιδίδεται σε κρεσέντο προκλητικότητας απέναντι στη χώρα μας και προχωρά ακόμα και σε απειλές πολέμου, ο πρωθυπουργός διαμηνύει έμπρακτα τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Τουρκία ότι καμία γωνιά της χώρας δεν θα μείνει ανυπεράσπιστη, όσο ακριτική και αν είναι.

Άλλωστε, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και υψηλόβαθμα μέλη της κυβέρνησής τους εκπέμπουν σταθερά το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα στηρίξει τους νησιώτες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στη Γαύδο με ελικόπτερο και μετά από την τελετή Αγιασμού, θα περιηγηθεί στην περιοχή.

Ο νέος γύρος επιθετικής ρητορικής ξεκίνησε από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επαναφέρει το casus belli σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τη «σκυτάλη» πήρε στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελλόριζο είναι λανθασμένοι ενώ σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του υποστήριξε ότι «όλοι γνωρίζουν τα κόλπα της Ελλάδας».

Εξαπέλυσε δε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι η Αθήνα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να καλύψει «σκάνδαλα».

Και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως, προχώρησε προ ημερών σε μια αδιανόητη δήλωση, «προτρέποντας» την Ελλάδα να καθίσει φρόνιμα για να μην μας χτυπήσει με πυραύλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ