ΚΟΣΜΟΣ

ZDF κατά Ερντογάν: Ντοκιμαντέρ για «σκοτεινή» δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία

ZDF κατά Ερντογάν: Ντοκιμαντέρ για «σκοτεινή» δράση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία
Τούρκος πολίτης που συνελήφθη στο Ντίσελντορφ με όπλο και πυρομαχικά, φέρεται να είχε εντολές να δολοφονήσει συγκεκριμένους στόχους AP Photo/Burhan Ozbilici

Για «σκοτεινή» δράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Γερμανίας, κάνει λόγο ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του καναλιού ZDF με τίτλο: «Το μακρύ χέρι του Ερντογάν». Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι δίκτυο μυστικών υπηρεσιών, επιχειρεί να «ελέγξει» Τούρκους που ζουν στη Γερμανία, προς όφελος της Άγκυρας.

Στο ντοκιμαντέρ, μέρος του οποίου παρουσίασε απόψε το Open, γίνεται λόγος ακόμα και για δράση «τουρκικής μαφίας» που μέσω της παράνομης δράσης της, λειτουργεί προς τα συμφέροντα του Ερντογάν και κατά όσων δεν τον στηρίζουν.

Μάλιστα, αναφέρεται και στη σύλληψη Τούρκου πολίτη, ο οποίος εντοπίστηκε στο Ντίσελντορφ με όπλο και πυρομαχικά, έχοντας εντολές να δολοφονήσει συγκεκριμένους στόχους, που δήλωναν ανοιχτά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν.

Το εξαιρετικά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF φιλοξενεί και δηλώσεις του Τούρκου δημοσιογράφου Ερκ Ατσαρέκ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέσα στο σπίτι του στο Βερολίνο, από άτομα ύποπτα για σύνδεση με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλάει και ο ειδικός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ Έενμποργκ που θέτει κρίσιμα ερωτήματα όπως το γιατί ο Ερντογάν προσπαθεί να εκφοβίζει τους αντιπάλους του που ζουν στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ