ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οκτάι κατά Φλώρου και νέες απειλές: Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Θα έρθουμε μια νύχτα

Οκτάι κατά Φλώρου και νέες απειλές: Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Θα έρθουμε μια νύχτα
Ο Οκτάι σε συνέντευξή του εξέφρασε την ενόχλησή του για την πρόσφατη επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και διεμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει AP Photo

Νέες κορώνες κατά της Ελλάδας από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν. Μετά τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, «προειδοποιώντας» την Αθήνα, ότι η Άγκυρα εννοεί τις απειλές της και δεν αποτελούν «λόγια του αέρα»

Ανήμερα των Θεοφανείων, ο Οκτάι εξέφρασε την οργή του για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγο Κωνσταντίνο Φλώρο με αφορμή την επίσκεψή του σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Διεμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει και πως δεν λέει λόγια του αέρα.

Η «οργή» του Οκτάι αφορά φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σελίδα του στο Facebook, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε στρατιωτικές μονάδες στη Ρόδο, Ψέριμο, Καλόλημνο και Ψαρά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Facebook / Κωνσταντίνος Φλώρος

«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ''θα έρθουμε ξαφνικά'', αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου με αφορμή τη στήριξη που δέχθηκε για την δικαστική δίωξή του από τον δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Πρόσφατα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: ''Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ"», είπε ο Οκτάι.

«Είναι ξεκάθαρη η ''αδελφοσύνη'' μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του», τόνισε ο Οκτάι.

Νέα πρόκληση Ακάρ: Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα

Νωρίτερα, τους τόνους της ρητορικής του ανέβασε εκ νέου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντηση «καμία πρόκληση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε (σ.σ. τα προβλήματα) μέσω διαλόγου» είπε ο υπουργός Άμυνας, και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Προειδοποίησε, επίσης, την Αθήνα:

«Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε».
Και συνέχισε:

«Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ